• Fariel Soeleiman

Lief Dagboek #September

Bijgewerkt: jan 10

Aan het eind van elke maand pen ik al mijn hoogte- en dieptepunten neer, zodat ik aan het eind van 2020 een mooi en nostalgisch overzicht heb van het afgelopen jaar! Waarom ook mijn dieptepunten en niet alleen mijn hoogtepunten? Uit je fouten moet je leren en voor al het goeie moet je dankbaar zijn.


De minst leuke punten:

 • Hoewel ik er weer naar uitkeek om verder te gaan met mijn andere studie 'muziekwetenschap' op de Universiteit Utrecht, heb ik nu wel geproefd hoe het is om afgestudeerd te zijn. #mixedfeelings


 • De vakken die ik heb gekozen voor mijn minor leken toch niet de leukste optie te zijn, maar ik weet ook niet of ik de andere keuze wél leuk zou vinden. Gelukkig is de docent heel vrolijk en enthousiast, dus dat helpt!


 • Hoewel ik mijn laatste studieblok van het academisch jaar 2020-2021 volledig online heb moeten afronden (vanwege de lockdown), was dat toch niet zo voorbereidend op dit nieuwe jaar dat ook volledig online zal plaatsvinden. Dit is pas de eerste maand van het academisch jaar, maar het ziet er niet zo rooskleurig uit. Ik wist niet dat ik zo ongedisciplineerd en toch best sociaal was.. #littledidIknow


 • Het was de bedoeling dat Gerold en ik onze verjaardagen gezamenlijk zouden vieren in één grote fesa op een locatie in de stad met alcohol en muziek. MAAR HELAAS werden de nieuwe coronamaatregelen precies ÉÉN WEEK voor die fesa aangekondigd en kon het WEER NIET DOORGAAN, MI GADOOO!!! #bigiyariDe allerleukste punten:

 • Ik heb Deon zijn eerste fotografieopdracht geregeld! Een mede-Houtenaar was opzoek naar een hobbyfotograaf die haar nieuwe puppy op de foto wilde vastleggen. Deze puppy heeft zijn eigen Instagram en zijn baasje had dus nieuwe content nodig. Het was een hele leuke en korte photoshoot dichtbij huis. Ik heb er mijn eerste TikTok-video van gemaakt, haha!

Toby, een cockapoo puppy in Houten.
 • Officieel gestart met mijn nieuwe bijbaan bij Het Ketelhuis Utrecht! Dit is een best deftig restaurant waar je alleen een vier-, vijf- of zes gangenmenu kan kiezen met een optioneel wijnarrangement. Hun doelgroep is de starter die nog niet genoeg verdient voor de echte Michelinrestaurants. Lees hier een super mooie review een gast!


 • Genoten van Valerie's bigi yari in Rotterdam met heerlijk écht Surinaams (Javaans) eten. We mochten zelfs bakjes meenemen, dus Deon kon die avond ook nog meegenieten! Normaal denk ik er niet zoveel aan en mis ik het Surinaamse eten niet zo erg, maar zodra mijn trein in Rotterdam of Den Haag arriveert, moet ik wel even een traantje laten. Want in Houten is het NIET TE VRRRRRETEN! #sranannyan


 • Tot mijn verbazing werd ik benaderd door de HKU om geïnterviewd te worden voor hun wervingscampagne op basis van mijn afstudeerportfolio! Het interview vond plaats op mijn zolder waar al mijn muziekapparatuur ook staat en duurde ongeveer een uurtje. Hoewel ik mijn antwoorden zelf niet zo denderend vond, geloof ik dat zij er wel een inspirerend verhaal van kan maken. Zodra het artikel is gepubliceerd, deel ik die natuurlijk meteen op al mijn social media kanalen!


 • Even een spontante "Vapi" gepakt met Kadii! Altijd leuk om je vriendinnen weer te spreken en zien; zouden we vaker moeten doen, maar Holland no abi ten. #tatalibi


 • Na zeker een jaar (of misschien zelfs twee) heb ik weer afgesproken met Mila! Wij hebben elkaar in Eindhoven ontmoet, toen ik samen met Deon in zijn studentenvierkantje woonde. Toen was ik nog actief bezig met het "werven" van vocalisten voor mijn eigen muziek en hebben we zelfs een optreden gedaan bij het Jazz Café op hun "Singer Songwriter Sunday" evenement. Super gezellig om haar weer te zien en ik voelde mij verrassend comfortabel bij haar en dat heb ik niet vaak bij Nederlanders - haha! Ons optreden kan je hieronder bekijken, by the way, maar het is wel een hele lelijke opname. #startedfromthebottom


 • Sinds deze maand hebben we een huisgenoot erbij! Julia, het nichtje van Deon, was opzoek naar een kamer en wij waren opzoek naar een huurder om de kosten mee te delen. Ze woont er pas een maand, maar het een ware match! Onze eerste uitje als "nieuw huishouden" was dan ook spontaan dineren bij het all-you-can-eat Restaurant Mallejan in Maarssen. Super gezellig en heerlijk gegeten!


 • En toen was het EINDELIJK TIJD voor mijn RE-BIRTHDATION! Maar eerst had Gerold een brunch gepland voor zijn inner circle bij het restaurant waar hij werkte 'Water en Brood'. Het eten was echt heel lekker en uniek, maar het was ook heel vertrouwend om Gerold's ouders weer te zien. Soms heb ik het gevoel dat mijn connectie met mijn Surinaams leven sterk aan het verzwakken is; op zulke momenten is het fijn om weer in contact te zijn met oude vrienden en familie van Suriname.

Ik en Gerold's familie op de bank
 • BUT ANYWHO, daarna was het tijd om naar huis te racen en het huis in orde te maken voor MIJN FESA! De saoto was al gemaakt de avond van te voren, dus die was lekker ingetrokken. Ik was natuurlijk nog niet klaar toen mensen al voor me deur stonden, maar geen nood, want alleen Surinamers waren uitgenodigd - haha! Naast saoto had ik Deon ook gevraagd of hij Javaanse bami voor mij wilde maken, omdat het me bigi yari was. Dit had ik lang van te voren gevraagd en hij had toegestemd, dus hij kon niet last-minute van gedachte veranderen. Wat blijkt? Ketjap is op. Hij dacht zeker dat ik zou zeggen, "wel dan laat maar!" TUURLIJK NIET! Ik ben in mijn mooie niet-bestemd-voor-de-buiten-kou kleren op de fiets gestapt en heb nog net vóór sluitingstijd ketjap kunnen kopen, want wat er ook gebeurt, DIE BAMI GAAT DOOR! En gelukkig maar, want mijn vrienden volgden maar al te graag deze "nieuwe workshop" van Deon en het uiteindelijke resultaat was HEERLIJK! We hebben flink gegeten, UNO gespeeld en films gekeken. En dit jaar heb ik speciaal ook een taart besteld! Het was een strawberry cheesecake van 'De Drie Graefjes'; de perfecte afsluiter van mijn re-birthdation. Het was niet hoe ik mijn bigi yari had gevisualiseerd vorig jaar, maar toch was het mijn beste verjaardag. Tot nu toe!


 • Samen met Valerie ben ik weer naar een concert van Jeangu Macrooy geweest en het was weer een fantastische performance! Daarvoor zijn we eerst gaan eten bij een Irish pub die ze had aangeraden en het eten was heerlijk, maar wel veel. We zaten echt vol tijdens de show. Ik kijk altijd uit naar culturele uitjes met Valerie!


 • Op vrijdagavond 25 september had ik mijn allereerste optreden met The Soul Panthers in Vlaardingen! Het was een waar avontuur, want ik moest helemaal zelf met OV naar het optreden toe. Het duurde zeker twee uur, en misschien wel langer, om van Houten naar Vlaardingen te reizen. Eerst van Houten naar Utrecht, dan van Utrecht naar Rotterdam, dan overstappen op de metro van Rotterdam naar Vlaardingen en dan ook nog een stukje lopen naar het muziek café IN DE REGEN! Gelukkig is Deon komen kijken en mocht ik natuurlijk wel mee terug rijden in de auto.

Hoewel ik natuurlijk super enthousiast was voor dit optreden, was het toch niet helemaal wat ik had gehoopt. Maar ik wil het ook niet graag als minpunt opschrijven, want dat vind ik dan weer een beetje jammer. Behalve dat ik deze nieuwe synthesizer nog totaal niet onder de knie heb en het super dikke repertoire ook nog niet in de vingers heb, was het geluid van de synthesizer TOTAAL NIET te horen. Ik stond daar dus echt voor spek en bonen te spelen en dat vond ik wel erg teleurstellend.


Toch plaats ik het deze keer bij mijn pluspunten in de hoop dat het de volgende keer wel goed verloopt.

Foto door Ramon Videografie

 • De volgende ochtend kon ik helaas niet uitslapen, want mijn afstudeerceremonie begon om 11:00 op de HKU! Het was niet de grote graduation waar ik jarenlang over heb gedroomd, maar het was in elk geval wel een fysieke ceremonie waar ik mijn diploma in eigen handen mocht ontvangen. Mijn beide zussen (en Deon natuurlijk) konden erbij zijn en daar was ik heel blij om, want eigenlijk was er een limiet van twee gasten. Voor mijn geluk meldde iemand af vanwege een zieke huisgenoot die corona-positief was, waardoor hij niet mocht komen (en mijn zus wel). Daarna zijn we nog gezellig samen gaan lunchen bij het Aziatische fusion restaurant LEEN vlakbij het restaurant waar ik werk.

BA Composition and Music Production
 • In de avond had ik ook een etentje geregeld om mijn graduation te vieren bij het all-you-can-eat restaurant FoodExplore in The Wall (Leidsche Rijn). Dit was alleen met Deon en Gerold, mijn vriend en beste vriend - de twee mensen bij wie ik helemaal mezelf kan zijn. We hebben natuurlijk flink genoten van al het lekkere eten, maar het mooiste dat ik mij kan herinneren van die dag is de enorme hoeveelheid dankbaarheid die ik voelde om deze dag te vieren met degenen die mij dierbaar zijn.


Dat waren mijn minst en meest leuke punten van september 2020. Nog 3 maanden te gaan!


gif

7 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
© 2017 | Fariel Soeleiman
 • Black Facebook Icon
 • Black Twitter Icon
 • Black Pinterest Icon
 • Black Instagram Icon
 • RSS
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now